הכל התחיל בכפר קטן בהריי הקווקז, נלי הצעירה בילתה בכל יום במטבח עם הדדה שלה, ולמדה את רזי המטבח האזורי, שעוברים מדור לדור.
לימים, נלי שהפכה בעצמה לדדה (אמא), נהגה לפתוח שולחן משופע במטעמים (ולא רק) לבני משפחתה האהובה. כמיטב המסורת הגיאורגית, אורחים רבים זרמו לסלון ביתה הצנוע, ונהנו מתבשילים ומאפים ביתיים, שהכינה בדיוק כפי שאמה נהגה.
גור, שצפה בהנאתה של אימו מהכנסת האורחים, הבטיח לנלי שיום אחד, הוא יגשים לה את החלום: להזמין עוד ועוד אנשים ל׳סלון הגיאורגי שלה׳ וליהנות מחוויית אירוח מקורית ומטעמים שכולם כל כך אוהבים…וכך, בשנת 2008 ,נפתחה המסעדה הראשונה של דדה (בגבעתיים).
וגם היום, לאחר עשור, בכל אחת ממסעדות דדה, מוקפדת הכנסת האורחים המזוהה כל כך עם התרבות הגיאורגית, מלווה בשפע של ניחוחות וטעמים מקוריים.
המסעדה מאוד מזמינה ויש תפריט מאוד מעניין מהמטבח הגיאורגי, הגענו בשבת ב12:30 בצהריים והיה מקום בחוץ.
הזמנו את החצ'פורי עם הביצה וגבינה שהיה מאוד טעים ואת הקבב של דדה שהוא טעים בטירוף! בנוסף היתה מנה גם טעימה אבל אולי בת הזוג פחות אהבה את המנה; אורז ותבשיל עוף ברוטב עגבניות.
המחירים לא זולים כלכך.
יש שתיה גיאורגית עם אגסים שהיא מתוקה מידי לטעמי אבל בת הזוג שלי מאוד אהבה! יש גם בירות מהחבית.
מי שאוהב את המטבח הגיאורגי או סתם רוצה לנסות משהו חדש אני בכיף אמליץ לו ללכת לדדה ולא לוותר על הקבב של דדה!
תצליחו!
ניתן להזמין מקום מראש. לראות
Lina Teper
הגענו למסעדה בשבת בצהריים, 6 אנשים. השירות היה מדהים, מעל ומעבר. אדיב, מסביר פנים ותרם לאווירה מקסימה שנמשכה במשך כל הארוחה. האוכל היה פשוט נהדר. כל מנה שלקחנו היתה טעימה ועשויה היטב. מחירים מאד סבירים לכל המנות. אל תוותרו על הצ'צ'ה בתחילת הארוחה! לראות
דורית בנין
לאוהבי האוכל והתרבות הגיאורגית זה המקום ❣️ האוכל טעים והשירות אדיב. לראות
Adam Kremer
מסעדה גיאורגית טובה מאוד, מעוצבת בסגנון גיאורגי מסורתי. האוכל טעים מאוד, מבחר רב ובמחירים טובים. צוות העובדים היה מצויין, סבלניים ונחמדים מאוד. הכל הוגש במהירות אך המסעדה אינה מותאמת לבעלי אלרגיות. נחזור שוב! לראות