מה זה חצ'פורי?

מה זה חצ'פורי?

מילונפורי

מילון כיס חצ׳פורי-עברי

קיץ ורעבים. הצעד החכם הראשון הוא למצוא מפלט במזגן של ״דדה״. הצעד החכם השני הוא להוציא את מילון הכיס החצ׳פורי-עברי שהכינונו עבורכם. הצעד החכם השלישי הוא להתביית על המאפה הגיאורגי שיעשה אתכם מאושרים.

עובדה ידועה היא שחצ׳פורי משמח לבב אנוש. אבל מה זה חצ'פורי? והידעתם שכל חצ׳פורי קרוי על שם המחוז הגיאורגי שבו נולד?

חצ׳פורים – ״דדה״ קוראת אתכם לסדר!

אג׳רולי – כיליד מחוז אג׳ריה שבדרום-מערב גיאורגיה, מחוז הגובל בים השחור, לא פלא שהחצ׳פורי המקומי אינו אלא סירה מבצק שמרים. הרימו תרנים! הספינה הקולינרית העמוסה מפליגה אל שולחנכם כשעל סיפונה לא פחות מחמישה סוגים של גבינות, הנמצאים תחת פיקודו הקשוח של קפטן ביצת עין. את הביצה הצהובה והנוצצת מוסיפים אל המאפה מיד עם צאתו מהתנור, כך שהיא מתבשלת בחום הגבינות הרותחות ומעורבבת עמן בצורה מסורתית וקפדנית, לקבלת הדבר הכי נימוח שתטעמו בעתיד הנראה לעין.

אימרולי – הכוכב של מחוז אימרתי שבמערב גיאורגיה, מאפה בצק שמרים עגול עם ״בפנוכו״ עשיר בגבינה. הוא מטוגן במחבת ונחתך למשולשים עבים. לסתות רעבתניות רבות נחבטות בשולחן כאשר כל משולש נבצע מן המאפה הראשי וגבינה אלסטית נמתחת ממנו במעין גירוי אולטימטיבי של בלוטות הרוק. לפני שתספיקו להגיד ואחטנג באלאוואדזה (שמו של מושל מחוז אימרתי…) כבר תהיה לכם דודא לעוד אחד.

מיגרולי – תגידו ״גאמארג׳ובה!״ (או סתם ״שלום!״, אם לא מתחשק לכם לשבור שיניים) למאפה המנצח שעשה עלייה ממחוז סמגרלו המערבי. בגיאורגיה הוא היה אחד מאלופי המטבח המקומי, וכעת הוא מתאקלם בלחות של מישור החוף בתפקידו החדש כמאכל אקזוטי. המיגרולי הוא כמעט תאום זהה של האימרולי, אך הוא מצולחת עם טוויסט בדמותה של תוספת גבינה מעל. ״אל תוסיף לי מהגבינה הנמסה הזו למעלה״, אמר אף אחד אף פעם…

פתוח או סגור, אליפטי או עגול, אפוי או מטוגן, עם גבינה מעל או בגרסת ה-less is more – לאחר שה״מילונפורי״ שלנו עשה לכם סדר ברזי המאפה הכי מזוהה ever עם גיאורגיה, כל מה שנותר לכם להחליט הוא איזה חצ׳פורי אתם היום. ואיזה מחר?